Tiden går med en rasande fart
Tänk att í dag är det första advent och sista dagen i november
I går bjöd vi hem några goda vänner på
lilla julafton
Vi bjöd på glögg och peppisar
Risgrynsgröt och skinkmackor med min
hemkokta senap till
Till dessert gjorde jag en (eller två faktiskt)
Kladdkaka
Supergod tycker jag
(som tur är blev det en liten bit kvar tills i dag ;)
Här är receptet
Kladdkaka i adventstid
100 g vit choklad
100 g smör
1/2 g saffran
2 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
Smält smör och choklad på svag värme, rör ner saffranet.
Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker vitt och fluffigt.
Vänd försiktigt ned chokladblandningen i äggsmeten.
Sikta ner mjölet och vänd försiktigt runt så allt blandas.
Häll smeten i en smort form med löstagbar kant (Ca 24 cm i diam.)
Grädda mitt i ugnen på 200 grader ca 15 - 20 min.
Låt kakan svalna. Låt sedan kakan stå i kylen tills den är helt kall, gärna några timmar.
Garnera med granatäppelkärnor och färska fikon.
Servera med vispad grädde.
Nähäpp....dags att fixa det sista till middagen. Lite kantarellstuvning =)
Vilken toppenstart på julmånaden, glögg, pepparkakor o skinka såå gott o så mysigt. Kramisar Tina
SvaraRadera