tisdag 6 oktober 2015

Kyckling

Tänkte tipsa om en god kyckling så här på kvällskvisten
 
Dubbelmarinerad kyckling
 
1 kg tinad kycklingfilé, som marineras kvällen före i:
0,5 dl soja
1 dl rapsolja
1 dl hoisinsås
 
Bryn fileérna och låt dom gå klart i ugnen.
Låt fileérna kallna
 
Marinera färska champinjoner i
1 dl olivolja
salt o peppar
 
Lägg ruccola, små tomater och svampen på ett fat
Skiva kycklingen och lägg på fatet
 
Blanda sedan
1 liten burk avrunnen kapris
1 dl olivolja
1/2 dl persilja
1 pressad vitlöksklyfta
Häll detta över kycklingen
och garnera med cocktail-kapris
 
Gott till potatissallad eller potatisgratäng
 
 
I går var vi ett gäng från jobbet som var på E-street och åt fantastiskt
god mat
Vi gratulerade en kollega som fyllt 60 och
avtackade en annan, som bytt arbetsplats.
När man arbetar inom vården, så har vi ju alltid arbetskläder,
 pyjamas brukar jag kalla dom =), och uppsatt hår osv.
 
Så det är så roligt att träffas privat, alla är så fina, med olika stilar.
På jobbet har vi ju alla samma stil =)
Roligt hade vi...
 
Imorgon ska jag på hälsocentralen med min, fortfarande, onda arm.
Har ätit  Pronaxen i 1 1/2 månad utan resultat
 
 
 
 
 


1 kommentar:

  1. Det där ser mumsigt ut, måste prova.
    Tråkigt att du inte får någon bättring av din arm. Behöver den kanske vila för att bli bra?
    Ha en bra onsdag!
    Kram

    SvaraRadera